Apple, geçtiğimiz yıl iPhone 12 serisini tanıttıktan sonra tüm iPhone kutularından şarj aletlerini ve kulaklıkları kaldırma kararı almıştı. Brezilya ve Fransa gibi bazı ülkeler, tüketici kanunları gereği bunu kabul etmemiş hatta Brezilya, Appleʼa para cezası vermişti. Ancak Apple, birçok ülkede iPhone kutularından aksesuarları kaldırarak çok fazla kâr elde etti.
Geçtiğimiz yıl Apple, doğayı korumak amacıyla tüm iPhone kutularında aksesuarları kaldırdı. Böylece Apple, nakliye yapılırken kullanıcılara daha fazla telefon gönderilmesine olanak sağladı ve bunun yıllık karbon emisyonlarını 2 milyon metrik ton azalttığını söyledi.
Apple, iPhone kutularından aksesuarları çıkartarak nakliye masraflarından yüzde 40 oranında tasarruf sağladı.iPhone kullanıcıları, şarj cihazlarının ve kulaklıkların iPhone kutularından kaldırılmasının, çevreye yardımcı olmak amacıyla değil Appleʼın daha çok kâr elde edebilmesi amacıyla yapıldığını düşünüyor. Kullanıcılar bu düşüncelerinde pek de haksız değiller. Çünkü sadeleştirdiği iPhone kutuları sayesinde Appleʼın, bir paketten fazlasıyla tasarruf sağladığı ortaya çıktı.